Zoeken op deze website

vrijdag 15 november 2013

Apple riskeerde toekomst van bedrijf met eerste iPhone

Apple nam met de ontwikkeling van de eerste iPhone's enorme risico's en riskeerde de toekomst van het hele bedrijf.

Dat stelt althans marketingdirecteur Phil Schiller in de rechtbank tijdens een rechtszaak tussen Apple en Samsung, zo melden Amerikaanse media.
Schiller noemt de iPhone een "bet the company-product", een term die wordt gebruikt voor een product dat wanneer het mislukt het einde van het bedrijf betekent.
"Er waren gigantische risico's", aldus Schiller. "We waren net weer goed bezig met de iPod en toen besloten we al onze middelen, zowel financieel als wat betreft mankracht, te steken in het creƫren van dit product."
Schiller bevestigt een uitspraak van Steve Jobs dat de iPad al in ontwikkeling was voordat werd begonnen aan de iPhone.  De eerste tablet van Apple werd uitgesteld om de telefoonmarkt te betreden. Oprichter Steve Jobs dacht overigens in 1984 al na over een Mac Phone. 

Patentoorlog

Apple en Samsung staan in de Verenigde Staten wederom tegenover elkaar in de rechtbank. In de zaak moet worden besloten welk schadebedrag Samsung aan Apple moet betalen vanwege een eerder vastgestelde patentschending. Apple eist 380 miljoen dollar van zijn concurrent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!