Zoeken op deze website

woensdag 4 september 2013

Samsung onthult Smartwatch "galaxy gear"

Samsung heeft zojuist de Galaxy Gear onthuld. De 1,63 inch smartwatch kan gebruikt worden om een Samsung-smartphone mee aan te sturen.

De Galaxy Gear heeft een 1,67 inch super amoled-scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Het slimme horloge heeft een 800 Mhz processor en 512 MB werkgeheugen. In de band van het horloge zit een 1,9-megapixelcamera, de speaker en microfoons zitten verstopt in de gesp. Met de camera kan ook video in 720p worden opgenomen.
Het horloge communiceert middels bluetooth met Samsung-telefoons. Zo kunnen telefoongesprekken worden gestart vanaf het horloge en zijn binnenkomende berichten ook op de Gear te bekijken.

Smart Relay

Wanneer en gebruiker op het horloge aan het lezen van een bericht begint, kan dat zonder verdere acties op de smartphone worden voortgezet. Samsung noemt die functie 'Smart Relay'.
Naast een verlengstuk van de smartphone heeft de Gear ook eigen mogelijkheden. Zo zijn er fitness-apps, die het aantal stappen telt.
Met S Voice kunnen vanaf het horloge handsfree notities in een speciale Evernote-app worden gemaakt en telefoongesprekken worden gestart.
Apps voor de Gear zijn alleen via Samsung Apps te downloaden. Het is nog niet duidelijk welk besturingssysteem de Gear gebruikt.
Daarnaast kunnen gebruikers hun dieet bijhouden door met de camera in de gesp van het horloge foto's van hun maaltijd te maken, en in een speciale app aan te geven om wat voor maaltijd het ging.

Vind Mijn Apparaat

Gebruikers kunnen hun Galaxy-telefoon zo instellen, dat het scherm op slot gaat wanneer de telefoon meer dan 1,5 meter van de Galaxy Gear verwijderd is.
Met de Vind Mijn Apparaat-optie op de Gear kunnen gebruikers hun Galaxy-telefoon makkelijker vinden door die geluid te laten maken.
De tijd aflezen kan ook nog op de Gear, daarvoor is keuze uit 10 verschillende klokken. Dat aanbod wordt steeds uitgebreid via downloads in Samsung Apps. Ook kunnen gebruikers de klok volgens Samsung zelf aanpassen.

De Gear heeft een 315 mAh batterij die meer dan tien uur zou meegaan. De smartwatch wordt gelijktijdig met de Galaxy Note 3 op 25 september in de benelux uitgebracht. Het horloge komt beschikbaar in de kleuren zwart, grijs, oranje, beige, goud en groen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!