Zoeken op deze website

vrijdag 15 november 2013

Ook Google doet miljardenbod op foto app snapchat

Niet alleen Facebook heeft een bod gedaan op chatdienst Snapchat. Google zou tot vier miljard dollar hebben willen betalen voor het bedrijf.

Dat meldt Om Malik, een technologiejournalist. Valleywag heeft een bron die het bericht bevestigt.
Eerder deze week ging het gerucht dat Facebook drie miljard dollar wilde neerleggen voor Snapchat, een applicatie waarmee gebruikers elkaar tijdelijke berichten kunnen sturen. Een verzonden foto verdwijnt bijvoorbeeld een paar seconden nadat deze is bekeken.
Google zou zelfs tot vier miljard dollar hebben willen neertellen, onthullen anonieme bronnen nu. De Chinese investeringsmaatschappij Tencent was echter de eerste gegadigde.
Tencent zou tussen de drie en vier miljard dollar hebben geboden. Snapchat-oprichter en -CEO Evan Spiegel wilde echter meer en kapte de gesprekken af. Hij ging naar Facebook en kreeg volgens Valleywag een bod van 3,5 miljard dollar.
Tegelijkertijd klopte Spiegel bij Google aan om te vragen om een strategische investering. Google was bekend met de interesse van Tencent en Facebook en besloot hetzelfde bod te doen als Facebook.

Meer waard

Spiegel zou uiteindelijk alle biedingen hebben afgeslagen omdat hij verwacht dat zijn bedrijf meer waard wordt. Volgens de bron van Valleywagverwacht de dienst meer verkeer in de winter. Daardoor zou het aantal dagelijkse gebruikers kunnen groeien van 350 naar 400 miljoen.

Het aantal foto's dat dan wordt gedeeld zou het aantal gedeelde foto's op Facebook kunnen overstijgen waardoor Snapchat een nog veel hoger bedrag kan vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!