Zoeken op deze website

dinsdag 20 augustus 2013

Flexibele schermen vanaf November Mogenlijk

Zowel LG als Samsung zouden vanaf november flexibele oled-schermen voor telefoons kunnen leveren. De productiecapaciteit van beide fabrikanten is echter nog niet hoog genoeg voor een populair toestel.

Schermmakers Samsung Display en LG Display kunnen beiden in november starten met het leveren van flexibele oled-schermen, in relatief kleine oplagen, meldt ETNews op basis van anonieme bronnen binnen de industrie.
De eerste lichting flexibele schermen zou gebruikt gaan worden in een beperkte oplage speciale telefoons, die als 'onbreekbaar en licht' geïntroduceerd zouden worden. Mochten toestellen met flexibele schermen echter aanslaan, zou zowel LG als Samsung tekort schieten qua productiecapaciteit.

Samsung

Samsung zou er momenteel van de twee het beste voor staan en op volle capaciteit volgens ETnews een enkele honderdduizenden flexibele oled-schermen per maand kunnen maken, op een formaat van 5 à 6 inch. De absolute capaciteit van Samsung zou met 1 tot 1,5 miljoen schermen zelfs hoger liggen, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de technologie achter dergelijke schermen nog erg in ontwikkeling is.
Met het oog op de mogelijke populariteit van flexibele schermen zou Samsung zijn huidige productielijn voor reguliere oled-schermen makkelijk aanpasbaar hebben gemaakt voor de bouw van flexibele schermen. Ook zou Samsung een nieuwe fabriek uit de grond willen stampen, enkel voor de fabricage van flexibele schermen.

LG

LG heeft op zijn beurt een maximale productiecapaciteit van nog geen 500.000 schermen per maand. Ook LG zou echter een productielijn achter de hand hebben die op het maken van flexibele schermen kan worden aangepast.

Japanse en Taiwanese schermmakers lopen volgens ETnews flink achter op Samsung Display en LG Display, al zouden dergelijke fabrikanten al wel aan eigen flexibele schermen werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!