Zoeken op deze website

vrijdag 12 juli 2013

Relatie Apple en Google afgelopen jaar sterk verbeterd


De relatie tussen Apple en Google is het afgelopen jaar sterk verbeterd. De bedrijven zijn constant met elkaar in gesprek.
Dat stelt Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google. Schmidt was voorheen CEO van de zoekgigant en zat ooit in de raad van bestuur van Apple terwijl hij ook bij Google werkte.
De relatie tussen de twee techgiganten is de afgelopen jaren flink bekoeld. Vooral vanwege de concurrentie op de smartphonemarkt. Google concurreert met besturingssysteem Android direct met de iPhone. Daarnaast ontstond er de afgelopen jaren een hevige patentstrijd. Apple klaagde bovendien over machtsmisbruik door concurrent Google.
Schmidt stelt dat de relatie nu een stuk beter is. "Er zijn constante zakelijke discussies over een lange lijst met kwesties", aldus de bestuursvoorzitter volgens Reuters. Hij spreekt van 'heel erg veel' gesprekken. Waarover deze gesprekken gaan wilde Schmidt niet zeggen.

Tim Cook

Het is onduidelijk waardoor de relatie precies is verbeterd. Mogelijk heeft de aanstelling van Tim Cook als CEO van Apple er iets mee te maken. Cook is al sinds 2011 CEO en verving de inmiddels overleden Steve Jobs. Jobs stond bekend om zijn afschuw van Android. Hij wilde het besturingssysteem, dat volgens hem werk van Apple kopieerde, koste wat kost kapotmaken.

Cook heeft die houding niet en sprak onlangs in een interview zelfs over het ontwikkelen van apps voor Android. Apple maakt nu alleen applicaties voor het eigen iOS terwijl bijvoorbeeld Google Maps beschikbaar is op meerdere platformen. "We hebben daar geen religieus probleem mee", aldus Cook over het maken van Android-apps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!