Zoeken op deze website

vrijdag 12 juli 2013

Eigenaars Pebble smartwatch downloaden massaal apps


De bijna 100 duizend bezitters van Pebble's smartwatch hebben inmiddels meer dan een miljoen apps gedownload. De smartwatch is meer dan 275 duizend keer besteld.
Dat liet Pebble donderdag weten in een update op zijn Kickstarter-pagina. Volgens de fabrikant van de gelijknamige smartwatch zijn er inmiddels 93 duizend horloges geleverd. 
De bijna 100 duizend mensen die inmiddels een Pebble in huis hebben, hebben samen meer dan een miljoen apps voor de smartwatch gedownload. Het horloge kan met smartphones communiceren en toont onder meer binnenkomende berichten. Ook kan de Pebble gebruikt worden als afstandsbediening voor smartphones.

275 duizend

Pebble zegt inmiddels ruim 275 duizend bestellingen te hebben ontvangen voor zijn smartwatch. Hierin zijn ook de 85 duizend investeerders verrekend die het Kickstarter-project vorig jaar steunden.
Het bedrijf wil zich in het komende jaar concentreren op de levering van de ruim 190 duizend uitstaande bestellingen. Tweede speerpunt is het verbeteren van zijn eigen ontwikkelsoftware.
Ook laat Pebble weten dat het werkt aan een update voor iOS-toestellen die het mogelijk moet maken om ook meldingen op de smartwatch te zien van binnenkomende Gmail-berichten en IMAP-e-mails.

Fysieke winkels

Hoewel de Pebble voor ons alleen nog online te bestellen is, kunnen Amerikanen de smartwatch nu ook bij winkelketen Best Buy aanschaffen. Of Pebble ook plannen heeft om zijn smartwatch in andere landen via fysieke winkels aan te bieden, is nog niet duidelijk.

De Pebble wist in mei 2012 ruim 10 miljoen dollar binnen te halen op Kickstarter en is daarmee een van de meest populaire crowdfunding-projecten ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!