Zoeken op deze website

donderdag 22 augustus 2013

Xbox One nooit zonder Kinect te koop

Microsoft zegt de Xbox One nooit zonder de Kinect te zullen verkopen. De bewegingssensor is volgens het bedrijf onlosmakelijk met de Xbox verbonden.

Recente geruchten spreken over een eventuele versie van de Xbox One zonder Kinect-bewegingssenssor. Op die manier zou de Xbox One beter kunnen concurreren met de goedkopere Playstation 4, die zonder speciale camera wordt geleverd. Volgens Phil Harrison van Microsoft gaat dat nooit gebeuren, zegt hij in een interview met CVG.
De Kinect hoort volgens Harrison net zo bij de Xbox als de chips in het apparaat of de controller. Xbox One en Kinect zijn geen aparte systemen. Bovendien zouden game-ontwikkelaars de sensor minder ondersteunen wanneer die niet standaard meegeleverd zou worden, denkt Harrison.
Naast bewegingen vangt Kinect ook onder andere stemcommando's van spelers op, zoals 'Xbox On' om het apparaat aan te zetten. Die ervaring hoort volgens Harrison bij de Xbox One.
In eerste instantie zou de Xbox One zelfs niet functioneren zonder dat de Kinect verbonden was. Na veel kritiek is die verplichting door Microsoft echter teruggedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!