Zoeken op deze website

vrijdag 23 augustus 2013

Veranderingen in iOS 7 vanwege Apple Maps Problemen

De grote veranderingen in iOS 7 van Apple komen indirect voort uit het mislukte Apple Maps dat vorig jaar veel kritiek kreeg.

Dat schrijft Reuters in een profiel van CEO Tim Cook.
Apple verving vorig jaar Google Maps op iPhones en iPads voor Apple Maps. De kaartdienst kreeg bergen met kritiek en Apple bood vervolgens publiekelijk excuses aan. Cook ontsloeg Scott Forstall, verantwoordelijk voor software van Apple, en gaf meer verantwoordelijkheid aan Jony Ive.
Ive was al verantwoordelijk voor de hardware en heeft het ontwerp van onder meer de iPhone en iPad op z'n naam staan. Hij was de rechterhand van de inmiddels overleden Apple-oprichter Steve Jobs.
Cook besloot Ive verantwoordelijk te maken voor software omdat hij na het ontslag van Forstall iemand nodig had. De situatie dwong Cook snel na te denken over de toekomstige richting van iOS, schrijft Reuters op basis van een anonieme bron.
"De visie van Tim om Jony erbij te betrekken en de twee erg belangrijke Apple-onderdelen te verbinden was een grote beslissing en die heeft hij individueel gemaakt. Hij was heel erg vastberaden", vertelt Bob Iger, CEO van Walt Disney en lid van de raad van bestuur bij Apple.
Het besturingssysteem van Apple voor iPhones en iPads bestaat al zes jaar en iOS 7 is de grootste verandering tot nu toe. De nieuwe versie komt dit najaar uit bij de lancering van de iPhone 5S. Ook de verwachte iPad 5 en iPad Mini 2 zullen op iOS 7 gaan draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!