Zoeken op deze website

vrijdag 16 augustus 2013

Thaise Dorpelingen vallen Google Streetview chauffeur aan


In Thailand hebben dorpelingen de bestuurder van een Google Street View-auto opgepakt, omdat ze bang waren dat de man eigenlijk een spion was.
Volgens The Guardian zijn de bewoners van het Thaise Sa-eab (615 kilometer ten noorden van Bangkok) al langer bang voor pottenkijkers. Omdat er plannen voor de bouw van een grote dam in de buurt van hun dorp zijn, nemen de dorpelingen liever het zekere voor het onzekere.
Toen ze de vreemd ogende Street View-auto met camera op het dak door hun dorp zagen rijden, blokkeerden een twintigtal bewoners de weg. Ze plaatsten de bestuurder van het voertuig onder burgerarrest om hem vervolgens in een kantoor in het dorp te ondervragen.

Boeddha-beeld

Daarna werd de man ook nog naar het te plaatselijke tempel geleid, waar hij op een Boeddha-beeld moest zweren niks met de bouw van de dam te maken te hebben.
De dorpelingen zijn er ondertussen achter dat de bestuurder geen kwaad in de zin had. Ze hebben hun excuses aangeboden aan de bestuurder en Google.

Naast auto's heeft Google ook onder andere sneeuwscooters en duikboten om beelden voor Street View mee te maken. Bekijk alle Google Street View-voertuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!