Zoeken op deze website

woensdag 21 augustus 2013

"Beats by Dr Dre wil HTC uitkopen"


Beats Electronics, de maker van de populaire Beats by Dr Dre-koptelefoons, wil de samenwerking met HTC naar verluidt beëindigen. Het bedrijf zoekt een nieuwe investeerder die de rol van HTC kan overnemen, zeggen ingewijden tegen de krant The Wall Street Journal.


Beats wil graag een nieuwe partner strikken die de schulden financiert en eventueel een minderheidsbelang in het bedrijf neemt. Het bedrijf zou de Taiwanese smartphonemaker uit willen kopen. Eerder deze zomer probeerde Beats daar ook al bijna 525 miljoen euro voor in te zamelen.

De deal kon niet op veel interesse van investeerders rekenen. Vanwege verbeterde marktomstandigheden zou Beats, dat in 2006 werd opgericht door de legendarische hiphopartiest en -producer Dr Dre, in de herfst een nieuwe poging willen wagen.

Geluidssystemen

Behalve koptelefoons maakt Beats ook geluidssystemen voor in de auto en speakers. Verder houdt de firma zich bezig met muziekstreaming. De techreus gebruikte de audiosoftware van Beats in zijn telefoons en leverde de toestellen met Beats-koptelefoons.

HTC nam twee jaar terug 50,1 procent van de Beats-aandelen over voor zo'n 225 miljoen euro. Een jaar later kocht het bedrijf de helft van die aandelen weer terug. Momenteel is 25 procent van Beats in handen van HTC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!