Zoeken op deze website

vrijdag 12 juli 2013

Windows Phone in 10 landen groter als iOS (iPhone)


Windows Phone zou in tien landen een groter marktaandeel hebben dan iPhone.
Dat vertelde Microsoft COO B. Kevin Turner tijdens de Worldwide Partner Conference in Houston. Volgens hem gaat het om tien 'grote landen', maar welke dat zijn, vertelde hij niet.
Daarnaast gaf hij aan dat Windows Phone nu wereldwijd op een derde plek staat wat besturingssystemen betreft maar geeft toe dat er veel afstand zit tussen hen en de nummer één en twee.
In mei bereikte Android nog een nieuw hoogtepunt met een wereldwijd marktaandeel van bijna 75 procent. Android en iOS samen bezetten 92,6 procent van de smartphonemarkt.

Cijfers

Cijfers van onderzoeksbureau Kantar uit begin juni onderschrijven Turners claim over de derde plek. In de Verenigde Staten heeft Windows Phone van Microsoft inmiddels een marktaandeel van 5,6 procent. Een jaar geleden was dat nog 3,8 procent. Daarmee heeft Windows Phone Blackberry ingehaald als nummer drie achter Android en iOS.

De groei betekent waarschijnlijk dat het goed gaat met de Lumia-toestellen van Nokia, de belangrijkste partner van Microsoft. Deze maand nog gaat Nokia de 1020 lanceren, het nieuwe vlaggenschip van de Finse telefoonfabrikant dat als meest opvallende feature een 41 megapixelcamera heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!