Zoeken op deze website

donderdag 11 juli 2013

Philips introduceert zijn dunste televisie ooit


De nieuwe Elevation van Philips is slechts 13,5 ! millimeter dik en is daarmee de dunste tv die het bedrijf ooit gemaakt heeft. 
De smart tv heeft een beelddiagonaal van 152 centimeter en maakt daarnaast gebruik van Ambilight 4-sided XL, meldt Philips.
Deze nieuwe versie van Ambilight, ontwikkelt door TP Vision, bestaat uit 94 leds die in het midden van de achterkant van de Elevation zijn gemonteerd. Door een zachte gloed van warm licht, dat in principe de kleur aanneemt van hetgeen dat op tv is, wordt de illusie gecreëerd dat de televisie zweeft.
Verder kan de nieuwe Ambilight-technologie draadloos verbonden worden met de Philips Hue. Deze lampen veranderen van kleur veranderen door middel van vooraf ingestelde kleurpatronen of middels een Android- of iOS-app. Door de verbinding neemt de Elevation de kleur aan van de rest van de lampen.

Streamen

Om draadloos media naar de Elevation te zenden maakt de smart tv gebruik van Wi-Fi Miracast en SimpleShare. Op die manier is content van andere al dan niet mobiele apparaten naar de televisie te streamen.
Via Wi-Fi Smart Screen is het ook mogelijk om televisiebeelden naar andere mobiele apparaten te zenden. Ook is de televisie te verbinden met een andere tv met de DNLA-standaard door middel van Multi-Room.

De Elevation is vanaf het derde kwartaal van 2013 beschikbaar. Een prijs is nog niet bekend.

Eerder vandaag hadden we al een artikel over het dunste smartphone scherm ooit --> http://goo.gl/XrFQL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!