Zoeken op deze website

woensdag 10 juli 2013

Nintendo getroffen door hackers


Onbekende aanvallers hebben in de afgelopen maand 24 duizend accounts van Japanse gebruikers van Nintendo's "Club Nintendo"-website gekraakt.
Dat blijkt uit een persbericht van Nintendo. 
Het bedrijf geeft aan dat de Japanse versie van Club Nintendo in de afgelopen maand werd getroffen door een golf aan ongeoorloofde inlogpogingen. Daarbij werden de accounts van bijna 24 duizend Japanse Nintendo-fans buitgemaakt.
Naast de inlognamen en wachtwoorden, maakten de aanvallers de echte namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van de getroffen gebruikers buit. Nintendo heeft de accounts vrijdag bevroren en de bewuste gebruikers gevraagd hun wachtwoord te wijzigen.

15,5 miljoen pogingen

Volgens het gamebedrijf werden er in de afgelopen maand bijna 15,5 miljoen dubieuze inlogpogingen gedaan. Op 2 juli, toen de frequentie van het aantal inlogpogingen toenam, rook Nintendo onraad en kwam het bedrijf in actie.
De hackers zouden een lijst met inlognamen en wachtwoorden hebben gebruikt, die vermoedelijk afkomstig is van een andere dienst dan Nintendo,meldt IT World maandag. Voor zover bekend zijn er geen Belgische of Nederlandse Club Nintendo-leden getroffen.

Club Nintendo is een wereldwijde dienst voor gamers die een Nintendo-systeem hebben. Door hun aangeschafte producten op de website te registreren, ontvangen ze punten die ze kunnen inwisselen voor bepaalde artikelen. In Japan telt de dienst in totaal zo'n 4 miljoen gebruikers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!