Zoeken op deze website

woensdag 10 juli 2013

Bewegings besturing d.m.v. Lichtgevende Handschoenen


Een bedrijf uit Singapore maakt een hanschoen met lampjes waarmee een computer bestuurd kan worden zonder toetsenbord of muis. De besturing is geïnspireerd op de film Minority Report.
                  
De Imotion-bewegingsbesturing bestaat uit een handschoen met drie lampjes en een camera die de positie van die lampjes detecteert.Gebruikers kunnen met de handschoenen een computer besturen zonder toetsenbord of muis. Het systeem zou 10 keer nauwkeuriger zijn dan de Kinect voor Xbox 360.
In plaats van met een muisknop te klikken, dekken gebruikers een van de drie lampjes af met hun vingers. Zo kan geklikt, gescrolld en geveegd worden. Ook zijn er al enkele spellen aangepast op Imotion, zoals Angry Birds.

Minority Report

De besturing is geïnspireerd op sciencefictionfilm Minority Report uit 2002. Daarin draagt het karakter van hoofdrolspeler Tom Cruise ook oplichtende handschoenen waarmee hij onder andere verschillende vensters over een scherm kan slepen. De Imotion zou grofweg hetzelfde werken, meldt Tech Asia
Intellect Motion, het startup-bedrijf achter de Imotion, wil op crowdfundingsite Kickstarter geld gaan inzamelen voor de productie van het systeem. Het bedrijf wil 100.000 dollar (77.000 euro) inzamelen en is van plan Imotion in augustus op Kickstarter te zetten.

Bewegingsbesturing


Er zijn meer bedrijven bezig met bewegingsbesturing. Leap Motion doet het met een kastje ter grootte van een luciferdoosje dat onder een computerscherm geplaatst moet worden. Intel wil bewegingsbesturing inbouwen in ultrabooks en heeft daarvoor het bedrijf Soft Kinetic overgenomen. Bij geen van die technieken zijn echter oplichtende handschoenen nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!