Zoeken op deze website

maandag 15 juli 2013

Samsung produceert A9 chip voor iPhone 7


Samsung zal in 2015 de A9-chip gaan maken die naar verluidt zal worden verwerkt in de iPhone 7.
Dat meldt de Korea Economic Daily maandag.
De relatie tussen Apple en Samsung is de afgelopen jaren flink bekoeld door tal van rechtszaken en toegenomen concurrentie. Toch is Apple nog afhankelijk van Samsung voor onder meer de productie van de processors voor de iPhone.
Onlangs gingen nog geruchten dat Apple een driejarig contract met TSMC had getekend voor de productie van chips. Het nieuwe bericht spreekt die geruchten enigszins tegen hoewel beide samenwerkingen naast elkaar zouden kunnen bestaan. 
Over het algemeen wordt aangenomen dat Apple in ieder geval minder afhankelijk wil worden van Samsung. Het blijft onduidelijk of Samsung ook de A8-processor zal maken. 

2015

De Korea Economic Daily stelt dat de 14 nanometer A9-chip in 2015 in productie zal gaan en de iPhone 7, waar de chip in moet worden verwerkt, in de tweede helft van dat jaar verkrijgbaar moet zijn. Een logische aanname aangezien Apple elk jaar een iPhone lanceert en dat meestal, zeker de laatste jaren, in de herfst doet.

Ook dit najaar wordt een nieuwe smartphone verwacht. Apple werkt aan de iPhone 5s met een A7-chip. Van een goedkopere iPhone is nog niet duidelijk of hij nog dit jaar of begin volgend jaar op de markt verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!