Zoeken op deze website

maandag 20 januari 2014

"Galaxy S5 krijgt toch geen Iris Scanner"

Samsung zal toch nog geen irisscanner in de Galaxy S5 verwerken. Wel zal de S5 beschikken over een vingerafdrukscanner.


Dat laten althans anonieme bronnen weten aan het doorgaans betrouwbare the Korea Herald.

Eerder gaf Samsung na hardnekkige geruchten aan een irisscanner voor de Galaxy S5 te overwegen. Het bedrijf stelde toen ook dat er nog geen besluit was genomen.

De Galaxy S5 zal naar verwachting in maart worden aangekondigd en in april in de winkels liggen.

Volgens de bronnen van the Korea Herald was de irisscanner slechts één van de sensoren die door Samsung getest werden voor de S5. Omdat de scanner de telefoon flink groter zou maken is nu van het plan afgezien.

Ook zou het scannen van een oog om een telefoon te ontgrendelen niet intuïtief zijn, meldt een bron. Telefoons met dergelijke scanners zouden pas over één tot twee jaar uitkomen.

Vingerafdruk

Wel zou Samsung een vingerafdrukscanner in de S5 willen verwerken. Apple deed dat eerder bij de iPhone 5S en HTC bij de One Max.

De sensor van Samsung zou echter onder het scherm worden verwerkt zodat er geen aparte sensor nodig is. Apple verwerkte de scanner in de thuisknop en HTC heeft een sensor achterop het toestel zitten.

The Korea Herald meldt dat LG ook de mogelijkheden van een vingerafdrukscanner onderzoekt en de sensor mogelijk in de LG G3 verwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!