Zoeken op deze website

zondag 19 januari 2014

Apple neemt medisch ingenieurs aan

Apple heeft twee experts op het gebied van medische sensoren aangenomen. Beide medewerkers komen van bedrijven vandaan die zich richten op het ontwikkelen van draadloze, draagbare sensoren.


De toevoegingen aan het team van Apple zorgen voor meer speculatie rondom mogelijke nieuwe gadgets van Apple, zoals de iWatch. Het lijkt er op dat Apple zijn apparaten ook medische functies wil geven.

Het betreft Nancy Dougherty, hiervoor verantwoordelijk voor de hardwareontwikkeling bij Sano Intelligence, en Ravi Narasimhan, voorheen onderdirecteur van de Onderzoek- en Ontwikkelingsafdeling van Vital Connect, weet 9to5 Mac. 

Sano Intelligence is een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een pleister die pijnloos en zonder het gebruik van naalden het bloed van de drager kan analyseren. Zo kan er informatie worden gegeven over de glucosespiegel en het kaliumgehalte van het bloed, dat wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld een smartphone.

Vital Connect heeft een wegwerp-gezondheidsmonitor ontwikkeld dat over een elektrocardiogram beschikt en verder informatie geeft over de temperatuur en lichaamsbeweging. Het apparaatje werkt drie dagen op de meegeleverde batterij en stuurt data door naar een smartphone of tablet met behulp van Bluetooth LE. 

iWatch

Het is niet precies bekend wat de nieuwe medewerkers precies gaan doen bij Apple, of waarvoor hun kennis zal worden gebruikt. Wel is het aannemelijk dat hun expertise zal worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe 'wearables': draagbare gadgets zoals de smartwatch van Apple, de iWatch. 

Apple is niet de enige die gebruik wil maken van ontwikkelingen uit de medische wereld voor zijn gadgets. Gisteren werd bekend dat Google bezig is met de ontwikkeling van een slimme contactlens die de glucosespiegel kan aflezen uit het vocht op het oog van de drager. Samsung zou bezig zijn met zijn eigen irisscanner. 

Wanneer het slimme horloge van Apple op de markt zal verschijnen is niet precies duidelijk. Volgens sommige geruchten zou de iWatch gelijktijdig met de volgende iPhone worden aangekondigd en in oktober 2014 op de markt komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!