Zoeken op deze website

woensdag 20 november 2013

Samsung ontwikkelt irisscanner voor smartphones

Samsung werkt aan het verwerken van een irisscanner in smartphones en tablets die goedkoper moet zijn en meer geschikt voor mobiele apparaten.

Dat blijkt volgens Patentbolt.com uit een patentaanvraag van het bedrijf.
In het document omschrijft Samsung een manier om irisscanners mogelijk te maken in dunne en lichte apparaten.
Het probleem van veel bestaande irisscanners is dat ze bepaalde ogen slecht kunnen meten. Bijvoorbeeld Aziaten hebben weinig melaninepigmenten in hun ogen. Daardoor is infrarood nodig om te ogen nauwkeurig te kunnen lezen.
Het nadeel van een infraroodverlichter is volgens Patentbolt.com dat ze duur en groot zijn en dus niet geschikt voor mobiele apparaten als tablets en smartphones.

Smartphones

Samsung omschrijft in de patentaanvraag een irisscanner die geen infrarood nodig heeft om een dergelijk nauwkeurige meting uit te voeren. Waarschijnlijk worden onderdelen uit de bestaande cameramodule gebruikt om het oog te verlichten en af te lezen.
In het document zijn in ieder geval afbeeldingen te zien van een smartphone met een dergelijke scanner. Eerder gingen al geruchten dat Samsung een irisscanner in toekomstige Galaxy-toestellen wil verwerken. Of de technologie na de patentaanvraag ook echt binnen Samsung verder ontwikkeld is, is niet bekend.

Vingerafdrukscanner


Steeds meer bedrijven kijken naar nieuwe manieren van beveiligen naast het wachtwoord. Apple en HTC hebben in de iPhone 5S en HTC One Max een vingerafdrukscanner verwerkt en meer bedrijven zijn daarmee bezig. Een iris heeft meer unieke patronen dan een vingerafdruk en zou daarom extra veilig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!