Zoeken op deze website

dinsdag 10 september 2013

Apple toont nieuwe iPhone 5S

Apple heeft dinsdagavond de iPhone 5S uit de doeken gedaan. Het toestel is verkrijgbaar in nieuwe kleuren en heeft een 64-bit chip.

De nieuwe iPhone 5S is naast zwart ook verkrijgbaar in grijs en goud. In het nieuwe toestel zit een vingerafdrukscanner, die in de thuisknop verwerkt zit, de Touch ID.
De scanner van de iPhone 5S kan worden gebruikt om de telefoon te ontsleutelen en is in de thuiskop van de iPhone 5S verwerkt. Het karakteristieke vierkantje is van de ronde knop verdwenen, de knop heeft bovendien een zilveren rand. Een laag van saffier beschermt de sensor onder de thuisknop.
De sensor kan gebruikt worden in plaats van een pincode op de iPhone 5S. Ook kunnen iTunes-aankopen als muziek en apps gedaan worden met een vingerafdruk in plaats van wachtwoord.
De scanner zou bij elke keer scannen sneller worden in het herkennen van de vingerafdruk van de gebruiker. De vingerafdrukinformatie wordt versleuteld en in de A7-chip opgeslagen.

64-bit processor

Ook is onder de motorkap het één en ander veranderd. De A7-chip die in het toestel is 64-bit, voor het eerst op de smartphonemarkt. De chip geberuikt eenzelfde architectuur als die van processors in laptops en desktops.
De chip heeft volgens Apple een miljard transistoren.  De chip is twee keer zo snel als zijn voorganger, de iPhone 5S zou door de nieuwe chip veel efficiënter zijn. Ook grafisch is de chip dubbel zo snel.

Camera en bewegingssensoren

De camera in de iPhone 5S heeft een f/2.2-lens en een 15 procent grotere beeldsensor. Ook de flitser is vernieuwd. Die bestaat nu uit twee lampjes met verschillende kleuren, die het licht aanpassen aan de kleur van de ruimte. Apple noemt dat True Tone Flash, de iPhone 5S heeft er witte en gelige flitslamp voor.
De camera heeft daarnaast automatische beeldstabilisatie en een burst-modus, waarmee snel 20 foto's genomen kunnen worden. Aan de film-stand van de camera is een slow-motion-modus toegevoegd, waarmee beelden vertraagd opgenomen kunnen worden met 120 beeldjes per seconde.
Ook heeft de iPhone 5S een speciale chip met sensoren, de M7. De chip verwerkt allerhande bewegingsdata zonder dat de hoofdprocessor daar bij komt kijken. Volgens Apple zal het nieuwe onderdeel veel gezondheidsapps beter maken.

De iPhone 5S draait op iOS 7. Dat mobiele besturingssysteem is vanaf 18 oktober beschikbaar voor iPhone en iPad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!