Zoeken op deze website

woensdag 7 augustus 2013

Whatsapp voegt spraakberichten toe


Whatsapp krijgt de mogelijkheid om met een druk op de knop spraakberichten te versturen.
Een update voor de apps die dat mogelijk maakt wordt woensdag uitgerold, stelt CEO Jan Koum van Whatsapp tegenover AllThingsD.
Met één druk op de knop kan een bericht worden ingesproken. Als de knop weer wordt losgelaten, houdt de app op met opnemen en wordt het bericht verzonden. Er gingen eerder al geruchten over een dergelijk 'walkietalkie-functie'. 
Er is geen tijdslimiet voor de gesproken berichten. Een blauw microfoontje toont wanneer de ontvanger het bericht heeft beluisterd.

Obsessief

Koum zegt dat hij Whatsapp niet wil overladen met nieuwe functies, maar juist de kleine details wil perfectioneren. "Dan ben ik zes maanden obsessief bezig met hoe het werkt op elk platform."
Whatsapp heeft inmiddels 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers, stelt Koum. Er worden elke dag 11 miljard berichten verstuurd en 20 miljard berichten ontvangen. Dat verschil toont dat er veel groepsberichten worden verstuurd. De gebruikers van Whatsapp versturen elke dag 325 miljoen foto's.

Betaald

Op termijn wordt Whatsapp een betaalde dienst. Onlangs werd bekend dat ook iPhone-gebruikers per jaar 89 cent moeten gaan betalen.
Uit onderzoek van NUtech bleek onlangs dat 58 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers elke dag Whatsappt. Zo'n 4 op de 10 Whatsapp-gebruikers zeggen te stoppen met de dienst als er moet worden betaald.

De meeste mensen weten nog niet op welke andere app ze dan zullen overstappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!