Zoeken op deze website

donderdag 15 augustus 2013

Rockstar onthult Gta online


Rockstar heeft Grand Theft Auto Online onthuld. Een overkoepelende online wereld voor maximaal 16 spelers. Het spel lanceert 1 oktober en wordt gratis geleverd met iedere kopie van GTA 5.


De spelwereld in GTA Online is gebaseerd op die van het vijfde deel van de gamereeks. GTA Online biedt echter ruimte aan meerdere spelers en wordt volgens Rockstar voortdurend voorzien van nieuwe content. Spelers kunnen voortgang in de online wereld boeken en zo extra personages en missies vrijspelen.
Ook kunnen zij zelf missies maken en delen met andere spelers. Verder zijn er klassieke spelmodi als deathmatch te spelen en kunnen gamers zich bij crews aansluiten. In de trailer is verder te zien hoe spelers samen racen op de weg, in het water of in de lucht. Ook kunnen zij een garage aanschaffen om hun auto's in te stallen en feestjes organiseren voor online vrienden.

Karakters

Uit eerdere gameplaybeelden werd al duidelijk dat spelers in GTA 5 van karakter kunnen wisselen. In totaal gaat het om drie personages en als de gamer niet met de karakters speelt gaan deze hun eigen gang. Naast het spelen van de hoofdmissies kunnen karakters ook auto's tunen, kleding kopen, golfen, tennissen, wielrennen, basejumpen diepzeeduiken en zelfs jagen op wilde dieren.
Met geld dat spelers verdienen met overvallen en diefstallen kunnen naast onder andere auto's ook aandelen en vastgoed worden gekocht.
De spelwereld van GTA 5 is veel groter dan bij de voorgaande games. Het gaat natuurlijk ook weer om een open spelwereld. Afgesloten delen, die zich pas openen nadat een stuk van het verhaal is gevolgd, zijn verleden tijd.

GTA komt op 17 september uit op de Xbox 360 en Playstation 3. Naar verluidt wordt er ook gewerkt aan een snelle lancering voor de pc, maar daar is officieel nog niets over bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!