Zoeken op deze website

donderdag 8 augustus 2013

Oprichters YouTube lanceren nieuwe video app


Steve Chen en Chad Hurley, de oprichters van Youtube, hebben een nieuwe app gelanceerd die de concurrentie met Vine en Instagram aan moet gaan.
Net als bij de twee concurrerende apps kan met Mixbit een video worden opgenomen door de vinger op het scherm te houden. De maximumlengte is 16 seconden, één seconde langer dan bij Instagram en tien seconden langer dan bij Vine.
Groot verschil is dat het mogelijk is om video's te 'remixen' door clips aan elkaar te plakken. Ook video's van anderen kunnen op deze manier worden toegevoegd aan films van maximaal een uur. Het eindproduct kan worden gedeeld via verschillende sociale media.
Opvallend is dat er geen account hoeft te worden aangemaakt. Het is zelfs niet mogelijk om een naam bij een video te vertonen en ook reageren op video's in Mixbit is niet mogelijk. Die functies worden later nog wel toegevoegd, zegt Hurley tegenover de New York Times.
"De hele bedoeling van Mixbit is dat mensen materiaal uit het systeem hergebruiken. Ik wil me richten op de geweldige verhalen die mensen kunnen vertellen."
Mixbit is het eerste grote product van Avos Systems, het nieuwe bedrijf van Chen en Hurley. Onder meer Google steekte durfkapitaal in de startup.
Mixbit is beschikbaar voor iOS. Een Android-versie wordt binnen enkele weken verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!