Zoeken op deze website

maandag 19 augustus 2013

Openingsweekend Steve Jobs film valt tegen


De biografische film Jobs over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs heeft het slecht gedaan in het openingsweekend.

Dat meldt Appleinsider. Jobs, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, kreeg daarnaast veel negatieve reviews.
De film ging op vrijdag in 2381 bioscopen in de Verenigde Staten in première en bracht 6,7 miljoen dollar op in het weekend. Distributeur Open Road Films had echter op 8 à 9 miljoen gehoopt.
Recensenten konden weinig waardering opbrengen voor de film, geregisseerd door relatief onbekende Joshua Michael Stern. Slechts 25 procent gaf het een positief eindoordeel op de filmrecensie-aggregatorsite Rotten Tomatoes.

Te snel

De film werd al eerder uitgesteld om de timing 'te snel' zou zijn geweest en dat de promotiecampagne niet op tijd klaar was. Jobs werd enige tijd geleden tijdens het filmfestival Sundance voor het eerst vertoond.
Ook kan Jobs niet op de waardering van Apples medeoprichter Steve Wozniak rekenen. Volgens hem is de film niet accuraat. Sommige dialogen en gebeurtenissen hebben volgens hem nooit plaatsgevonden.

Jobs is niet de enige film over de Apple-oprichter. Sony en de Oscar-winnende scenarioschrijver Aaron Sorking zijn bezig met een film over Steve Jobs waarin drie iconische producten de rode draad van de film zijn; de eerste Mac, NeXT en de iPod. Hoe de film gaat heten en wanneer deze uitkomt, is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!