Zoeken op deze website

woensdag 14 augustus 2013

"Nieuwe aankoop Apple onthult televisieplan"


Apple heeft een kleine ontwikkelaar van een televisie-app gekocht, Matcha.tv. Het bedrijf wil zelf niet ingaan op het hoe en waarom, maar multimediawebsite Gizmodo vermoedt dat de aankoop wat meer duidelijkheid kan geven over de televisieplannen van Apple.

© EPA.
Apple TV zou weleens een platform kunnen worden waar de specifieke kabelaar of streaming service als Netflix waarmee je een televisieshow kijkt, minder relevant is dan het merk van het apparaat. Matcha.tv was namelijk een app dat al die aanbieders van downloads en streaming bundelde, zodat je per serie of film de beste keuze kon maken.

In mei werd de app zonder veel uitleg afgesloten. De CEO van de startup liet toen weten dat er aan vernieuwing werd gewerkt. Hij wil volgens Venturebeat niet op het overnamenieuws reageren. Apple reageert met weinig inhoud: "Apple koopt af en toe kleinere bedrijven en we bespreken ons doel of plan over het algemeen niet."

Hoeveel Apple voor Matcha.tv betaald heeft is niet bekend. Venturebeat schat in dat het rond de 1 tot 1,5 miljoen dollar is (750.000 tot 1,13 miljoen euro).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!