Zoeken op deze website

zondag 25 augustus 2013

Dosier: Speciale Streetview locaties

Google maakt foto's van onze wegen en huizen, dat weten de meeste mensen al, maar Google maakt ook 360 graden foto's van de adembenemendste plekjes in de natuur. in dit dossier zetten we alle artikels samen van die verschillen de plaatsen, geniet van het uitzicht!


Google Maakt onderwater street view beelden

Google heeft panoramische foto’s van koraalriffen en onderwaterleven toegevoegd aan Google Maps.

Eerder werden al Street View-beelden van Antarctica online gezet.
In samenwerking met The Catlin Seaview Survey heeft het bedrijf onderwaterfoto’s gemaakt op diverse plekken. Onder meer de Great Barrier Reef bij AustraliĆ« en diverse plekken rond Hawaii en de Filippijnen.


STREET VIEW ONDERWATER



The Catlin Seaview Survey heeft met een speciale camera 360 graden-foto’s gemaakt. De camera nam elke vier seconden een 24 megapixel-foto en die zijn nu in Google Maps gezet. De bewegingsvrijheid is wel een stuk beperkter dan in de normale Street View-functie.
De komende tijd wil Google het aantal onderwaterbeelden gaan uitbreiden, aldus het bedrijf.

Bekijk de beelden op Streetview

Google zet 's werelds grootste wolkenkrabber op Street View

De Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld, is vastgelegd met de camera's van Google Street View.

Een medewerker van het bedrijf maakte op verschillende verdiepingen beelden met een rugzakcamera en een trolley met 360-graden-camera's.
Zo zijn er beelden te zien van de binnenkant van het luxe gebouw, maar ook vanaf de buitenkant zijn foto's gemaakt. Daarvoor ging de camera mee in het bakje van de glazenwassers.


BURJ KHALIFA OP STREET VIEW




De Burj Khalifa staat in Dubai en is 828 meter hoog. Het gebouw telt 163 verdiepingen die in gebruik zijn. Op de 76e verdieping is het hoogste zwembad ter wereld.


Spook eiland uit Skyfall op Street view

Google heeft het verlaten eiland Hashima op Street View gezet. Het Japanse eiland is gebruikt voor de film Skyfall.

In de meest recente James Bond-film hebben 007 en slechterik Raoul Silva een ontmoeting met elkaar op een verlaten eiland dat gebaseerd is op het echt bestaande Hashima. De opnames vonden overigens niet op Hashima plaats, maar in een studio.
Het Japanse eiland was tussen 1887 en 1974 drukbevolkt vanwege de kolenmijnen die aanwezig waren op het eiland. Mitsbubishi kocht het eiland in 1980. In 1959 beleefde het eiland haar hoogtepunt met een bevolking van 5229 mensen.

HASHIMA OP STREET VIEW




De komst van petroleum verving kool in Japan in 1960. In heel Japan, ook Hashima, werden kolenmijnen gesloten. Inmiddels is het eiland veranderd in een spookstad. Sinds 2009 is het eiland te bezoeken door toeristen, maar bepaalde gebieden blijven verboden.
Google heeft deze gebieden nu in samenwerking met de lokale overheid van Nagasaki in kaart gebracht en op Street View gezet.

Bekijk de beelden op Google Streetview

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!