Zoeken op deze website

donderdag 15 augustus 2013

Blackberry al sinds 2012 op zoek naar koper


Smartphonefabrikant Blackberry zoekt al sinds 2012 naar een koper van het bedrijf.
Dat melden twee anonieme bronnen die dicht bij het bedrijf staan aan Bloomberg. In de afgelopen maanden is het marktaandeel van Blackberry flink gezakt. Inmiddels heeft Windows Phone de derde plek in handen. Op nummer één staat Android, op de tweede plek staat iOS.
Bankiers van JPMorgan Chase & Co en RBC Capital Markets hebben ook in de afgelopen maanden gezocht naar geïnteresseerde partijen, maar volgens de bronnen was er weinig interesse om het gehele bedrijf over te nemen. Vorig jaar werd Samsung nog genoemd als mogelijke overnamepartij. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ontkende dat toen.

Commissie

Blackberry heeft inmiddels een speciale commissie aangesteld om de toekomst van het bedrijf te onderzoeken. Het bedrijf verkopen behoort tot de mogelijkheden.
De commissie bekijkt hoe de waarde van het bedrijf kan worden verhoogd en hoe de verkopen van Blackberry 10 kunnen worden gestimuleerd. Joint ventures, strategische samenwerkingen of de verkoop van het gehele bedrijf behoren tot de mogelijkheden.

Ondanks het onderzoek blijft Blackberry zich richten op het terugdringen van de kosten en de verkoop van Blackberry 10-toestellen, liet CEO Thorsten Heins al eerder weten. Ook het uitrollen van berichtendienst BBM voor meerdere platformen wordt niet stilgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!