Zoeken op deze website

woensdag 14 augustus 2013

20 gekwetsten na mislukte promotiestunt LG


In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is een promostunt van technologiefabrikant LG helemaal fout gelopen. Ter promotie van de nieuwe smartphone G2 werden ballonnen met vouchers opgelaten. Geïnteresseerden gingen echter op jacht met BB-guns, messen en stokken. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

Als een promotiestunt voor het nieuwe vlaggenschip G2 gaf LG maar liefst 100 gratis smartphones weg. Die konden de aanwezigen winnen door een voucher te bemachtigen. Die hingen met een touw aan heliumballonnen die werden losgelaten. Smartphonefans stroomden echter toe met BB-guns om de ballonnen uit de lucht te schieten, messen om die stuk te steken, of knuppels om ze neer te halen.

Het vervolg kan u waarschijnlijk al raden. Eens de balonnen werden losgelaten, ging de massa op jacht. Zo'n 20 aanwezigen raakten gekwetst bij de chaos die volgde. Enkelen onder hen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

LG heeft intussen gemeld dat het de ziekenhuiskosten van de slachtoffers zal betalen. Het bedrijf had nog soortgelijke promotiestunts gepland staan in andere steden, maar die werden uit voorzorg al geschrapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!