Zoeken op deze website

donderdag 25 juli 2013

Acht geweldige apps om muziek mee op te nemen

© apple.
Technologie maakt het steeds makkelijker voor aspirerende muzikanten. Met een app kunnen die tegenwoordig hun opnames meteen op Soundcloud of Facebook plaatsen. Cassettes kopiëren was indertijd toch iets moeilijker. Het Amerikaanse maandblad Pasteverzamelde de acht handigste apps.

© itunes.apple.com.
1. GarageBand
Met GarageBand kan je vrij eenvoudig muzieknummers produceren. Je kan echte instrumenten aansluiten op de iPad, maar er zijn ook een reeks virtuele instrumenten, waaronder een gitaar, piano en drumstel, die je kan bespelen met het aanraakscherm. Hoe harder je 'tapt' op het scherm, hoe luider de drum zal klinken. Verder zijn er ook een paar leukigheden, waaronder speciale geluidseffecten om een opgenomen stem te laten klinken als in 'The Chipmunks'.
- 4,49 euro in de App Store.

© itunes.apple.com.
2. Studiomini XL Recording Studio
Als het goed genoeg is voor Gorillaz - de Britse band gebruikte Studiomini XL Recording Studio bij de opname van hun nieuwste album 'The Fall' - is het goed genoeg voor ons. De app is eenvoudiger dan GarageBand, maar voor muzikanten kan een no-nonsense interface soms perfect zijn.
- 7,99 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.
3. Audiobus
Eén van de grote frustraties van muzikanten die opnames maken op hun smartphone of tablet is dat er vaak veel mogelijkheden in apps zitten, maar maar dat ze er maar één tegelijk kunnen gebruiken. En dan komt Audiobus to the rescue: de app is een routingsysteem voor audio van app naar app. Muziekapps die met Audiobus compatibel zijn kan je, bij wijze van spreke met virtuele kabels, op elkaar aansluiten.
- 4,49 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.
4. Amplitube
Hoewel er redelijk indrukwekkende gitaarfuncties in GarageBand zitten, is geen enkele app zo handig voor gitaristen als Amplitube. In de app zitten standaard elf effectpedalen en in de iRig HD-sectie zitten er nog vijf extra. Amplitube kan muzikanten elke toon geven die ze uit een gitaar kunnen krijgen.
- 4,49 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.
5. ClearTune
Je mag zo goed zijn in het bespelen van een instrument, als het niet gestemd is, lijkt het nergens naar. ClearTune zal op een snelle, efficiënte manier je instrument stemmen voor de opnamesessie. De chromatische instrumentenstemmer heeft een uniek "tonenwiel" waardoor je snel en eenvoudig de juiste toonsoort kunt kiezen. Samen met de zeer gevoelige tonenmeter krijg je precies de goede toonsoort. Cleartune kan elke klank vervormen: dat van een akoestische of electrische gitaar, een bas, een viool, van (houten)blaasinstrumenten, piano,...
- 3,59 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.
6. AniMoog Synthesizer
AniMoog is de eerste professionele polyfone synthesizer speciaal ontwikkeld voor de iPad. Animog is met 26,99 dollar wel redelijk duur, maar volgens Paste is het de prijs echt waard.
- 26,99 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.
7. iMPC
Een hardwareversie van het Music Production Center (MPC) van Akai kopen was vroeger een serieuze aderlating voor jonge muzikanten. Maar de eerste softwareversie werkt even goed en dat voor veel minder geld. Het openingsscherm van de app ziet er bijna identiek uit als echte MPC's en dankzij aanraakbare pads werkt het bijna even goed als zijn fysieke tegenhanger. Met meer dan 1.200 samples kan je je eigen sound creëren.
- 5,99 euro in de App Store.
© itunes.apple.com.

8. iDrum Tech Drum Tuner
Met de app iDrum Tech Drum Tuner kan je de drums op een eenvoudige en correcte manier stemmen.
- 4,49 euro in de App Store.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!