Zoeken op deze website

vrijdag 12 juli 2013

Gamen in een Nieuwe Dimensie


Na de film business gaat nu ook die van de games richting een nieuwe dimensie. De Oculus Rift is een van de eerste stappen op die weg.

Wat is het precies?

De Oculus Rift is een virtual reality bril, bedoeld voor games. De bril heeft een ingebouwd LCD-scherm en twee Ienzen waardoor je een 3D-effect krijgt. Het beeld is te vergelijken met dat van een 3D televisie.
Je sluit de ontvanger van de Oculus Rift aan op je computer via USB, waarna deze de beelden doorgeeft aan de headset. In augustus vorig jaar werd er een Kickstarterpagina voor opgezet, om de ontwikkeling wat te versnellen. Inmiddels zijn er developer kits beschikbaar.

Waarom is het bijzonder?

Omdat het scherm zo dicht op je ogen zit, is bet 3D effect vele malen groter dan in de bioscoop of thuis achter je 3D-televisie. Daardoor zit je echt helemaal in de game. Ook detecteert de brilje bewegingen, waardoor het beeld meegaat met de bewegingen van je hoofd. Dat alles zonder zwarte balken.

Zijn er nadelen?

De Oculus Rift is nog niet beschikbaar voor consumenten. Ontwikkelaars kunnen wei kits kopen, maar die zijn vooral bedoeld voor de doorontwikkeling van de Oculus Rift. Ook zijn er nog geen games die de bril ondersteunen en moet de resolutie volgens de ontwikkelaars nog wat omhoog (deze is nu 1200 x 800).

Vind ik leuk?

De Oculus Rift heeft veel potentie om de gamewereld echt 3D te maken. Zodra de bril wat verder doorontwikkeld is en er games zijn die het ding ondersteunen, wordt het een serieuze speler op de
gamemarkt. Tot die tijd is het vooral een hebbedingetje voor ontwikkelaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!