Zoeken op deze website

maandag 15 juli 2013

Apple neemt extra mensen aan voor ontwikkeling iWatch


Apple zou een flink aantal extra mensen in dienst hebben genomen om de smartwatch van het bedrijf te ontwikkelen.
Dat melden anonieme bronnen maandag aan de Financial Times. De iPhone-maker zou 'agressief' aan het werven zijn.
Er gaan al lange tijd geruchten over de 'iWatch' van Apple, waardoor inmiddels tal van details zijn uitgelekt. Het horloge zou worden gemaakt van gebogen glas en zou draaien op een aangepaste versie van iOS.
Volgens de bronnen van de Financial Times toont het aantrekken van nieuw talent aan dat de ontwikkeling van het horloge nog in volle gang is, en dat deze op zijn vroegst in de tweede helft van 2014 zal verschijnen.
Tim Cook, de CEO van Apple, zou zelfs nog kunnen beslissen om het product helemaal niet uit te brengen. Ook in het verleden zijn al wel eens grote projecten geschrapt, stellen de bronnen.
In april stelde Cook echter dat zijn bedrijf in de herfst en in 2014 zou komen met producten in 'opwindende nieuwe categorieën'.

Mode

Inmiddels zouden enkele tientallen mensen aan de iWatch werken, na een eerdere verkennende fase. 
Ook Paul Deneve, de voormalig CEO van Yves Saint Laurent die Apple onlangs aanstelde om te werken aan 'speciale projecten' voor Tim Cook, is mogelijk betrokken bij de iWatch. Zijn ervaring in de modewereld zou goed van pas kunnen komen.

Apple wilde niet reageren op het bericht van de Financial Times. Verschillende andere bedrijven werken ook aan een smartwatch. Google, Microsoft en Samsung zouden allen een eigen model ontwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!