Zoeken op deze website

vrijdag 23 augustus 2013

Steve Ballmer, directeur van Microsoft binnen een jaar met pensioen

Steve Ballmer, directeur van Microsoft, gaat binnen 12 maanden met pensioen.

Dat bevestigt Microsoft. Het komende jaar wordt een opvolger voor de excentrieke Microsoft-baas gekozen. Een maand geleden kondigde Microsoft een grote reorganisatie aan.
"Er is nooit een perfecte tijd om deze beslissingen te nemen, maar het is nu het juiste moment", aldus de 57-jarige Ballmer. "We zijn begonnen aan een nieuwe strategie met een nieuwe organisatie en hebben op dit moment een geweldig team van leidinggevenden."
"Microsoft is een fantastische plek. Ik hou van dit bedrijf. Ik hou van de manier waarop we de pc en het computergebruik hebben utgevonden en populair hebben gemaakt", schrijft Ballmer in een brief aan Microsoft-medewerkers.
Ballmer was 13 jaar directeur van de softwaregigant. Hij wilde oorspronkelijk later met pensioen gaan, maar Microsoft wil een directeur die het bedrijf in de toekomst de nieuwe richting op wil sturen.

Raad van bestuur

De raad van bestuur heeft een speciale commissie aangesteld om het vertrek van Ballmer te begeleiden. "Het bestuur is vastbesloten om een nieuwe directeur te kiezen die het bedrijf in deze sterk concurrerende industrie wil leiden", aldus John Thompson, voorzitter van de raad van bestuur.
Bill Gates, mede-oprichter van de softwaregigant, gaat samen met de raad van bestuur op zoek naar een nieuwe directeur. "Microsoft mag gelukkig zijn met de rol die Ballmer heeft vervuld", aldus Gates.

Kritiek

Begin 2013 uitte Gates nog kritiek op de mobiele strategie van Microsoft. Ook werd de softwaregigant enkele dagen geleden aangeklaagd omdat het bedrijf investeerders zou hebben voorgelogen over de tegenvallende verkopen van de Surface RT.

Na de bekendmaking van het vertrek stegen de aandelen van Microsoft op de Amerikaanse beurs Nasdaq met gemiddeld 7 procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!