Zoeken op deze website

dinsdag 13 augustus 2013

Mogelijke verkoop blackberry


De raad van bestuur van smartphonefabrikant Blackberry heeft het licht op groen gezet voor de zoektocht naar "strategische opties", waaronder een mogelijke verkoop van het bedrijf. Ook een alliantie met een ander bedrijf wordt niet uitgesloten. Blackberry zou dan van de beurs kunnen verdwijnen.


Een speciaal comité met daarin onder meer topman Thorsten Heins gaat bekijken welke opties Blackberry heeft. De bestuurders benadrukken dat het onderzoek niet automatisch betekent dat het daadwerkelijk tot een akkoord komt.

Het Canadese Blackberry maakte enkele jaren geleden zeer populaire smartphones, maar heeft sindsdien veel van zijn glans verloren. Het bedrijf hield lang vast aan zijn eigen concept, toestellen met volledige toetsenborden. Consumenten omarmden intussen telefoons met aanraakschermen, zoals die van marktleiders Samsung en Apple.

De beurswaarde van Blackberry is in vijf jaar tijd gekelderd van 84 miljard naar minder dan 5 miljard dollar (circa 3,6 miljard euro). Toch staat het bedrijf er naar eigen zeggen financieel gezien sterk voor. Zonder morrende beleggers krijgt het mogelijk meer ruimte voor een radicale koerswijziging en de daarvoor benodigde investeringen.

Grootaandeelhouder Fairfax Financial heeft geen plannen om zijn belang in Blackberry te verkopen. Directeur Prem Watsa van de investeringsmaatschappij zegt dat hij Blackberry blijft steunen. Om eventuele belangenverstrengeling voor te zijn, geeft hij zijn zetel in het bestuur van de smartphonefabrikant op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!