Zoeken op deze website

maandag 12 augustus 2013

"iPhone 5s krijgt vingerafdrukscanner in de thuisknop"


De iPhone 5S krijgt een vingerafdrukscanner verwerkt in de thuisknop die iets zal opbollen en gemaakt wordt van saffier.
Dat stelt althans Ming-Chi Kuo, analist bij KGI, tegenover 9to5mac. Hij heeft in het verleden al regelmatig correcte voorspellingen gedaan rond Apple-producten.
De vingerafdrukscanner komt overigens niet uit te lucht vallen. Na eerdere geruchten dook er in de testversie van iOS 7 een verwijzing op naar een dergelijke scanner. Kuo stelt echter dat het onderdeel niet los op de behuizing, maar in de thuisknop wordt verwerkt.
Deze thuisknop zal dan wel iets uit gaan steken door licht op te bollen. Om krassen en beschadigingen te voorkomen wordt de knop gemaakt van saffier in plaats van plastic. Saffier is een bijzonder sterk materiaal dat Apple ook gebruikt om de cameralens van de iPhone af te schermen. Kuo verwacht dat andere iOS-producten in 2014 ook een update zullen krijgen met een vingerafdrukscanner.

iPhone 5C

Dit weekend meldden anonieme bronnen dat de iPhone 5S en mogelijk de iPhone 5C op 10 september worden aangekondigd. De iPhone 5C is het goedkopere plastic model dat Apple hoogstwaarschijnlijk dit jaar wil uitbrengen.

De naam dook onlangs op via een gelekte foto met daarop de verpakking van deze telefoon. Het Japanse Macotakara bevestigt de naam nu en stelt bovendien dat er een goudkleurige iPhone 5s uit zal komen. Dat is eerder al eens geroepen. De iPhone 5C wordt überhaupt in veel verschillende kleuren verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!