Zoeken op deze website

donderdag 11 juli 2013

Nieuwe gadget Garmin projecteert navigatie op voorruit


Garmin komt met een nieuw apparaatje dat informatie van de navigatiesoftware op je smartphone kan projecteren op de voorruit van je auto. Dit zogeheten Heads-up Display (HUD) kan verbinding maken met iOS-, Android- en Windows Phone 8-toestellen en geeft onder meer informatie weer over de route, afstand, snelheid, aankomsttijd, snelheidslimieten en zelfs flitsers en vertragingen op de route.


Het voordeel is volgens Garmin dat het 'scherm' doorzichtig is en je dus beter zicht op de weg hebt. "HUD herdefinieert de navigatie-ervaring door automobilisten in staat te stellen de weg te vinden zonder dat ze hun ogen van de weg af hoeven te houden", stelt Dan Bartel van Garmin.

Het geluid gaat wel nog via de smartphone, maar via Bluetooth kun je eventueel ook verbinding maken met de audioradio om de gesproken aanwijzingen via de speakers in je auto te laten lopen (eventuele muziek gaat dan even naar de achtergrond). 

Het Heads-up Display komt deze zomer op de markt en gaat naar verwachting rond de 130 euro kosten. Er zit overigens ook een USB-poort in de bijgeleverde autolader, die je kunt gebruiken om je smartphone op te laden..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!