Zoeken op deze website

donderdag 18 juli 2013

Alle geruchten over de "iPhone 5s" op een rijtje


Er gaan al maanden geruchten over de opvolger van de iPhone 5, die waarschijnlijk iPhone 5s gaat heten. Snellere processor, betere camera, vingerafdrukscanner, wij zetten de geruchten op een rij.

GERUCHTEN OVER IPHONE 5S



1.) Behuizing

De iPhone 5s krijgt waarschijnlijk dezelfde aluminium behuizing als de huidige iPhone 5. In het verleden zagen de opvolgers van de iPhone 3G en iPhone 4 er van buiten ook al hetzelfde uit, en kregen ze een s achter de naam. De meeste geruchten die over de iPhone 5s verschenen zijn melden dat dit nu weer het geval zal zijn. Bovendien zijn er al tweemaal foto's uitgelekt van wat de behuizing van de volgende iPhone zou zijn, en ook die zien er hetzelfde uit als die van de iPhone 5.

2.) Processor

De veranderingen zitten bij de iPhone 5s dus niet uiterlijk, maar wel aan de binnenkant. Al vanaf de eerste geruchten leek duidelijk dat de 5s een snellere processor zou krijgen. Een Chinese toeleverancier van Apple weet echter te melden dat de processor in de iPhone 5s dezelfde als in de iPhone 5 zal zijn. Wel zou die processor deel uitmaken van een vernieuwde chipset. De processor draait volgens de geruchten op een hogere kloksnelheid.
De grafische processor zou een quadcore exemplaar worden. Of de chip in de nieuwe iPhone de titel 'A7' gaat dragen is niet duidelijk. Een gelekte foto van de processor toont wel een nieuw typenummer, maar een naam heeft de afgebeelde chip nog niet.

3.) Scherm

Alle geruchten wezen er in eerste instantie op dat het beeldscherm van de iPhone 5s gezien de onveranderde buitenkant hetzelfde 4-inch formaat van de iPhone 5 zou behouden. Ook de resolutie van 1136 x 640 zou onveranderd blijven. Wel zou de iPhone 5s een IGZO-scherm krijgen. Die technologie van Sharp is vrij nieuw en zorgt voor energiezuinige schermen. Ook zouden IGZO-schermen helderder zijn dan de LCD-schermen die Apple tot nu toe in iPhones gebruikte.
Later verscheen echter een gerucht over een mogelijke vertraging van de lancering van de iPhone 5s door de overstap op een groter schermformaat van 4,3 inch.

4.) Vingerafdruk-scanner

Hoewel de toekomstige iPhone uiterlijk onveranderd zou blijven, zou het toestel volgens geruchten wel een vingerafdrukscanner in de home-knop krijgen. De scanner zou gebruikt worden om de telefoon mee te ontgrendelen.

5.) Lanceerdatum

Vroege geruchten wezen nog op een lancering tijdens de zomer, in juli of augustus. Die geruchten leken al minder geloofwaardig toen geluiden klonken over een productiestart tijdens de zomer. Later was er dan ook sprake van een lancering in september of oktober, of zelfs nog later. Andere geruchten spreken over 'de herfst' als periode waarin de nieuwe iPhone op de markt komt.

6.) Camera en batterij

De camera in de iPhone 5s wordt volgens geruchten een exemplaar met 12 megepixels, de iPhone 5 heeft een 8 megapixel-camera. Bovendien zou de 5s een verbeterde flitser krijgen, zo is te zien op gelekte foto's van de behuizing. Waar de iPhone 5 een ronde flitser heeft, is die van de iPhone 5s langwerpig. Mogelijk zitten er twee flitsers in het toestel; een geelkleurige en een blauwkleurige. Daardoor zouden foto's met flits er beter uitzien.
Ook krijgt de accu naar verluidt een hogere capaciteit. De iPhone 5 heeft een accu met een vermogen van 1430 mAh, de iPhone 5s zou er een met 1560 mAh krijgen.
Ook zou de nieuwe smartphone van Apple NFC aan boord krijgen, en eventueel worden uitgerust met LTE-Advanced, een snellere variant van 4G. LTE-Advanced is in de benelux overigens nog niet beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

type hier uw reactie!